Skip to content

Основно законодавство.

До: Предмет: прашање на законодавство. Почитувани госпоѓи/Господине. Како што е познато во државата Израел, како и во многу други места, има многу популации на кои им е тешко да преживеат и се во тешка финансиска… Прочитај повеќе
»Основно законодавство.

идеи за борба.

До: Предмет: Барајте идеи. Почитувани госпоѓи/Господа. Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10 јули 2018 година ова го правам како дел од движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Сепак, и… Прочитај повеќе
»идеи за борба.

Последици од криза.

  До: Предмет: Заштита од последиците на кризата Почитувани г-дин и г-ѓа. Како што знаете, неколку дена (ги пишувам овие на 3 јуни 2022 година) постои загриженост за избувнување на сериозна криза во областа на… Прочитај повеќе
»Последици од криза.

Придружување на понудата.

На 10.07.2018 година се приклучив на движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Ние се обидуваме да помогнеме во промовирањето на социјалните права на „транспарентните инвалиди“, односно: луѓе како мене, кои страдаат од попреченост и сериозни болести… Прочитај повеќе
»Придружување на понудата.

Објаснување на кинески.

До:  Тема: Кинески рекламни агенции. Почитувани госпоѓи/Господине. Во 2007 година, се приклучив на борбата на инвалидите во Израел, во која сè уште учествувам – а од 10 јули 2018 година, тоа го правам како дел… Прочитај повеќе
»Објаснување на кинески.

Социјална помош .

До: Јас сум Евреин со инвалидитет од Ерусалим – ИЗРАЕЛ. Државата ИЗРАЕЛ не им дозволува на луѓето со инвалидитети како мене да си ги дозволат основните потреби за егзистенција како храна, лекови и така натаму.… Прочитај повеќе
»Социјална помош .